Ναύπλιο

Ναύπλιο

 Η επόμενη ημέρα υποσχόταν περισσότερα!                                              

Ημερήσια εκδρομή στο μαγευτικό Ναύπλιο, με πρώτο σταθμό το θέατρο της Επιδαύρου να προκαλεί τον θαυμασμό όλων μας με το επιβλητικό μέγεθος και ταυτόχρονα με την αρμονία και την απαράμιλλη ομορφιά του. Στο χώρο αυτό χαρήκαμε και τους δικούς μας μαθητές που με περίσσιο μεράκι παρουσίασαν ένα δρώμενο με θέμα το δράμα των προσφύγων σε στίχους που έγραψε η μαθήτρια Ανθούλα Σινιόσογλου.                                                                     

Επόμενος σταθμός η πόλη του Ναυπλίου, πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους με τα ενετικά της κάστρα να δεσπόζουν επιβλητικά πάνω από την πόλη και το μικρό φρούριο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων (γνωστό σαν Μπούρτζι) να ξεπροβάλλει μέσα από την καταγάλανη θάλασσα.                                                  

Εδώ είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και στην πλατεία Συντάγματος και να δούμε από κοντά το Βουλευτικό, όπου στεγάστηκε η πρώτη βουλή των Ελλήνων, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας μας , ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Τέλος απολαύσαμε όλοι τα μεζεδάκια της περιοχής και γοητευμένοι από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης αναχωρήσαμε για την Αθήνα.