Τα νέα μας

Ημέρα σταδιοδρομίας

2o-gym-edessas-hmera-stadiodromias-15

Ημέρα σταδιοδρομίας

Το σχολείο μας οργάνωσε την Τρίτη 20 Μαρτίου «Ημέρα Σταδιοδρομίας», επιδιώκοντας να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών μας να βρουν τον επαγγελματικό δρόμο που ταιριάζει στις ικανότητες και στις επιθυμίες τους.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης ενημερώθηκαν από επαγγελματίες της πόλης που οι ίδιοι συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο επέλεξαν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού που είναι και υπεύθυνη για το σχολείο μας Αλμπάνη Μελίνα σε συνεργασία με το Διευθυντή του Σχολείου Λαΐδη Γιώργο.

Ευχαριστούμε ειλικρινά και θερμά τους παρακάτω επαγγελματίες της πόλης μας που με μεγάλη προθυμία προσήλθαν στο σχολείο για να ενημερώσουν τους μαθητές μας σχετικά με το επάγγελμά τους : (κατά σειρά προσέλευσης…)

Τον Επιπύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος Σολωμονίδη Ιωάννη , τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεωργίτσα Δημήτριο, τη Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας Γαϊσίδου Λεμονιά, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας Κορώνα Χρήστο, τη παιδίατρο Γούνη Δήμητρα Ιατρό του Νοσοκομείου Έδεσσας, τον ορθοπεδικό Ρωμαλίδη Νικόλαο Ιατρό του Νοσοκομείου Έδεσσας, τη νοσηλεύτρια Παυλίδου Σοφία του Νοσοκομείου Έδεσσας, τη νοσηλεύτρια Πλατσιώτα Ευαγγελία του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Ευχαριστούμε πολύ Κυρίες και Κύριοι.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι συγκερασμός του «θέλω» με το «μπορώ». Στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, οι νέοι προβληματίζονται για τις σπουδές και το επάγγελμά τους. Η συμβολή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) είναι σημαντική για τη στήριξη των μαθητών στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους, στην δια βίου ανάπτυξη και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Θα ακολουθήσει σε αμέσως επόμενο χρόνο και ενημέρωση από εκπρόσωπο του Ελληνικού Στρατού που ήταν και η πρώτη προτίμηση των μαθητών στο σχετικό ερωτηματολόγιο. Η σελίδα αυτή θα ενημερωθεί σχετικά.

Στη συνέχεια θα συμπληρωθεί από τους μαθητές σχετικό φύλλο αξιολόγησης της Δράσης για να διαπιστωθεί και η αποτελεσματικότητά της .

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πρόσφατα άρθρα