Τα νέα μας

Εδεσαϊκό θέατρο

2o-gym-edessas-edessaiko-theatro

Εδεσαϊκό θέατρο

Το σχολείο μας χωρισμένο σε δύο ομάδες είχε την τύχη να παρακολουθήσει διαδοχικά τη Τρίτη 20 Μαρτίου και τη Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στο πνεύμα των ημερών την Θεατρική παράσταση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου “Να ζεί το Μεσολόγγι” του Βασίλη Ρώτα σε σκηνοθεσία του “δικού μας” πάντα ανήσυχου περί τα καλλιτεχνικά Χρίστου Σαμαντά.

“Μη σκιάζεστε μωρέ! Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε για την πατρίδα!”

Θεατρικό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με θέμα το Μεσολόγγι του 1826. Δραματικές στιγμές της επανάστασης των Ελλήνων. 6 σκηνές με περισσότερους από 25 ρόλους σε σενάριο του Βασίλη Ρώτα.

Αντί άλλων αντιγράφουμε τα ίδια τα λόγια του σκηνοθέτη από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Είναι διαχρονικά διαπιστωμένο ότι λαός που αγνοεί και δε σέβεται την ιστορία του, οδηγείται σταδιακά προς αφανισμόν. Και ιστορία δεν είναι μόνον πολεμικά ρεπορτάζ, αλλά τα μηνύματα και η σημειολογία που κρύβονται μέσα στα διάφορα σημαντικά γεγονότα. Κι ο Έλλην ποιητής είναι αυστηρός, όταν διαλαλεί ότι «στις πλάτες των προγόνων ανέβηκα να ιδώ το μέλλον».
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο τολμά φέτος μια ιστορική προσέγγιση μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία ως ταπεινός αρωγός διακεκριμένης ιστορικής μνήμης και συναισθηματικής ανάτασης. Διάλεξε έναν τόπο τραγικό – το Μεσολόγγι- για τον οποίον ο εθνικός μας ποιητής επιμένει ότι «Τά μάτια μου δέν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπό τοῦτο το ἁλωνάκι.»
Η συγκεκριμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα απαρτίζεται από άτομα κάθε ηλικίας, όπως τα ήθελε ο συγγραφέας, δεν επαίρεται φυσικά ότι προετοίμασε το θεατρικό γεγονός, κρατάει όμως αμανάτι τα αυθόρμητα δάκρυα των ηθοποιών στην περίοδο της προετοιμασίας.
Ο σκηνοθέτης
Χρ. Σαμαντάς”

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν. Ευχαριστούμε Χρίστο Σαμαντά.

 

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πρόσφατα άρθρα